Akibat yang syarikat kena tanggung bila salah ambil staff

Bab ambil staf ni kena betul, salah ambil staff memang boleh jadi huru hara syarikat. Bila kita dah ambil staff, bukan senang-senang nak pecat, kita kena follow akta buruh. Salah cara pecat syarikat pula yang kena saman.

ย 

Hah, ini antara akibatnya tu?

ย 

ย 

๐Ÿญ. ๐— ๐—ฒ๐—ป๐—ท๐—ฎ๐—ฑ๐—ถ ๐—ฉ๐—ถ๐—ฟ๐˜‚๐˜€ ๐—ฝ๐—ฎ๐—ฑ๐—ฎ ๐—ข๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐—Ÿ๐—ฎ๐—ถ๐—ป

Apabila salah seorang dari team kita telah menunjukkan prestasi yang kurang baik. Ini akan memberikan kesan yang kuat kepada staff yang lain apabila mereka terbeban kepada punca-punca yang dilakukan oleh pekerja itu. Ini juga boleh menjatuhkan moral, standards atau tenaga pekerja-pekerja yang berbakat. Bukan itu saja, hati-hati juga dengan staff yang suka cakap belakang. Ini memang virus terbesar.

ย 

ย 

๐Ÿฎ. ๐—ฃ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ด๐—ฎ๐—ป ๐—ฎ๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—–๐—ฎ๐—ฏ๐˜‚๐˜ ๐—Ÿ๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ

Kesalahan memilih pekerja yang betul boleh juga merosakkan reputasi dan branding syarikat sendiri atas sebab-sebab seperti kegagalan untuk memberikan servis yang terbaik kepada pelanngan baru atau pelanggan lama. Bila tak dapat layanan yang baik, mereke akan bertukar dan membeli dengan orang lain pula. Lagi parah mereka cerita pengalaman pahit kepada orang lain tentang layanan kita sampai orang lain pun takut nak beli dengan syarikat kita.

ย 

๐Ÿฏ. ๐— ๐—ฒ๐—ฟ๐—ผ๐˜€๐—ฎ๐—ธ๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—ฅ๐—ฒ๐—ฝ๐˜‚๐˜๐—ฎ๐˜€๐—ถ ๐—ฆ๐˜†๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ๐—ธ๐—ฎ๐˜ & ๐— ๐—ฎ๐—ท๐—ถ๐—ธ๐—ฎ๐—ป

Bayangkan jika ada sorang staff buat perangai sampai pelanggan marah, bukannya nama staff tu yang rosak tapi nama syarikat & founder yang terjejas.

ย 

Sebab itulah Ibu selalu tekankan jangan mudah sangat ambil orang kerja dengan guna cara interview yang lama. Inilah kesilapan ramai founder buat sampai kena tanggung kesan & kerugiaan yang teruk.

ย 

ย 

Jadi, fikirkan untuk dapatkan staff yangย terbaik, pilih ciri-ciri yang boleh membangunkan syarikat kita.ย 

ย 

ย 

Leave a Comment