Written by 12:00 pm Blog Kategori

RAMAI CUSTOMER REQUEST PARTICULAR STAFF SEBAB APA?

” Harini Ali MC, selalunya dialah yg akan build rapport dgn customer after service. Ramai customer nak request dia je so ramai cancel booking harini sbb Ali takda”

 

Perkara kecik macam ni boleh affect business kita tak? Utk long term, memang akan affect.

Kenapa jadi mcmni?

Salah siapa?

Salah staf-staf lain ke sebab tak pandai interact dgn customer after service?

 

Ke kita yg tak masukkan “after sale service” ke dalam SOP kita ? Sebab selama ni bagi verbal instruction je kat staf kan? Kita yg tak document kan task-task kecik mcm ni that will help to grow your company.

 

Organisational Design sangat penting utk bina struktur syarikat to the detail. Sampaikan sapu sampah pun kena ada jadual, timing, siapa yg buat pada hari tertentu, bukan ikut “semua kena buat ye ikut turn masing2”. 

 

Sebab itulah penting nya SOP, guidelines, work instructions dan checklist ni supaya benda-benda kecik yg kita anggap “common sense” tu boleh dilaksanakan.

 

Organisational Design yangg ibu guide adalah untuk menjadikan semua orang dalam organisasi bekerja ke arah matlamat yang sama dengan adanya landasan yang betul. Semua task perlu di dokumenkan, siapa buat apa, bila, bagaimana, mengapa?  This is all about CLARITY.

(Visited 69 times, 1 visits today)
Close